fredag 30. juli 2010

Gravid uke 31

Idag er jeg 31 uker og 2 dager på vei, dette har babyverden å si om inneværende uke:

OM BARNET

Vekt: 1750 g
CRL: 27,5 cm
Full lengde: 37 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 29 uker gammelt. Det øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.

Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til. (Babyverden.no)

Jeg er fremdeles i fin form, men merker jo at magen vokser naturligvis. Sparkene er bare kos; våkner ennå ikke på nettene.

Dagens bilder er knipset av kommoden til babyen. Foreløpig står den i gangen, da det er mest hensiktsmessig for tiden.
Og her må jeg bare skryte litt av meg sjøl og mannemannen; jeg hadde trodd den skulle bli nedlesset av nøkler, mynter, skruer, kvitteringer og alt mulig annet lommerusk - men det uteblir, *Bank i bordet*. Så får vi håpe den gode grooven fortsetter:)

Ingen kommentarer: