tirsdag 18. august 2009

Feriemodus

Vi er snart halvveis i den 1 1/2 uke lange ferien!
Er så godt å være heime, så må inn med en ny feriesøknad de nærmeste dagane!

Tiden går med til å kvistlakere, grunne og male panel i gangen.
Rydde, vaske og være god kone - antageligvis den viktigste aktiviteten!
Lillesøster bor hos oss noen dager fordi mor&far er bortreist på kurs/ferie.
Da er det helt naturlig at man disker opp med litt 'husmorkost'.
Så igår sto det pannekaker med stekt bacon på menyen. 

Fargerik bordsetting for anledningen!
Oppskrift på pannekaker
- 2 egg
- 6 dl melk - jeg brukte H-melk
- ca. 3 1/2 dl hvetemel
- 1/2 - 1 ts salt
- 1-2 ss sukker (jeg brukte 1/2 ts - sies å gi litt fyldigere røre)
- 1 ss margarin eller smør

Fremgangsmåte
- Visp eggene lett sammen i en bolle. Tilsett halvparten av melken, saltet og alt hvertemelet.
- Visp til en helt klumpfri røre. Tilsett resten av melken. (Ha i sukkeret.)
- La røren svelle i 1/2 time. Rør i den av og til, melet vil gjerne synke til bunns.
- Smelt smøret eller margarinen og bland det i røren. Da skulle det ikke bære nødvendig å bruke så mye fett til stekingen.
- Stekes på middels sterk varme - snu pannekakene når oversiden er stivnet og undersiden har fått gulbrun farge. Stek pannekakene gylne på den andre siden.
- Det tar mye lengre tid og steke pannekaker enn du tror, så beregn 30-45 min så er du nok innafor! Av samme årsak kan det være lurt og ha et lokk på bollen du legger de ferdige pannekakene i!

Lillesøstra syns ikke de var like gode som mor sine - men en god nummer to! Og det holder for meg!

Ps: baconet stekes i smør eller margarin på middels sterk varme (A vil helst ikke ha de sprøstekte - slik de blei i går :/ ).

Kilde: Den rutete kokeboken - Ingrid Espelid Hovig. Obligatorisk på alle kjøkken!

Ingen kommentarer: